Nosework

Hundene våre har en utrolig nese! Vi ser på hundene våre at de elsker også å få muligheten til å bruke nesa si, både til å søke etter ting og bare det å skrolle nedover facebook med nesa si på tur for å finne ut hva som har skjedd i verden i det siste. 


Nosework er en hundesport som passer for alle hunder og eiere. Om hunden har fysiske utfordinger eller atferdsproblemer, så kan Nosework være et godt valg for å aktivisere hunden. Det eneste kravet til hunden er at den har luktesansen i behold! I tillegg til å være en konkurranseform så er Nosework en fin måte å aktivisere hunden på og man trenger ikke å ha ambisjoner om å konkurrere for å gå et kurs i Nosework. Som eier/fører trenger du heller ingen forkunnskaper for å starte med Nosework. Nosework er en relativt billig sport og om du selv har helseutfordinger er Nosework en super aktivitet som krever lite innsats fra deg, mens hunden likevel blir sliten og fornøyd av å få søke.


Kort fortalt så går Nosework ut på at hundene skal søke etter bestemte dufter i 4 ulike typer søksområder: Innendørs, utendørs, på kjøretøy og i emballasje. I konkurranse skal fører melde fra når den tror hunden har gjort funn. Det er ikke noe krav til at hunden markerer funnet på noen bestemt måte; Det holder at fører kan lese hunden sin under søket og vet når den har gjort funn.

For mer informasjon om Nosework, se www.nosework.no


På nybegynnerkurset i Nosework starter vi med å la hundene søke etter noe de allerede har motivasjon for å søke etter. Det vil som regel være godbiter eller leker. Vi jobber med å bygge opp søket til hunden og førerne trener på å observere hundene i søket. I løpet av helgen vil hundene bli introdusert til søk i alle 4 søksmomenter, og vi vil starte så smått med innlæring av søk etter Noseworkduft.

På dette kurset trener vi en og en hund, og kurset passer derfor også for hunder som har utfordringer i møte med andre hunder. Når hunden din ikke trenes vil den fortrinnsvis ligge i bilen, ev. i bur på et egnet sted, slik at den ikke forstyrrer hunden som er i søk. Instruktøren vil også legge til rette for hunder som har andre utfordringer, som f.eks. utfordringer med mennesker eller miljø. Gi beskjed ved påmelding dersom din hund trenger at vi tar spesielle hensyn til den.


Dato for kurset er 16-17 september

Kurset går fra kl. 10-15 lørdag og søndag

Det vil være maks. 6 deltakende hunder på kurset. 

Pris på kurset er 2200,-


Det er jeg selv, Iselin Lande, som holder kurset. Godkjent noseworkinstruktør i nosework norge høsten 20203. Jeg trener selv nosework med begge mine hunder. Det jeg liker aller best med nosework er hvor stor nytte og gleder alle hunder får av å bruke nesen sin, og nosework sporten er lagt til rette sånn at alle hunder kan gjøre det, uansett utfordringer eller alder. 

Påmelding

 
 
 
 
 
 
Jeg godtar at det er økonomisk bindende påmelding og har lest betingelsene