Nosework

Hundene våre har en utrolig nese! Vi ser på hundene våre at de elsker også å få muligheten til å bruke nesa si, både til å søke etter ting og bare det å skrolle nedover facebook med nesa si på tur for å finne ut hva som har skjedd i verden i det siste. 


Nosework er en hundesport som passer for alle hunder og eiere. Om hunden har fysiske utfordinger eller atferdsproblemer, så kan Nosework være et godt valg for å aktivisere hunden. Det eneste kravet til hunden er at den har luktesansen i behold! I tillegg til å være en konkurranseform så er Nosework en fin måte å aktivisere hunden på og man trenger ikke å ha ambisjoner om å konkurrere for å gå et kurs i Nosework. Som eier/fører trenger du heller ingen forkunnskaper for å starte med Nosework. Nosework er en relativt billig sport og om du selv har helseutfordinger er Nosework en super aktivitet som krever lite innsats fra deg, mens hunden likevel blir sliten og fornøyd av å få søke.


Kort fortalt så går Nosework ut på at hundene skal søke etter bestemte dufter i 4 ulike typer søksområder: Innendørs, utendørs, på kjøretøy og i emballasje. I konkurranse skal fører melde fra når den tror hunden har gjort funn. Det er ikke noe krav til at hunden markerer funnet på noen bestemt måte; Det holder at fører kan lese hunden sin under søket og vet når den har gjort funn.

For mer informasjon om Nosework, se www.nosework.no


Kurs:

Nosework 1

Nosework 2

Nosework 3

Temakurs