Valpesosialisering

Å sosialisere valpene våre godt er noe av det viktigste vi kan gjøre for å få en hund som er både rolig og trygg rundt andre hunder når den blir voksen. Derfor er det viktig å få gjort det riktig helt fra start!

På valpesosialisering her på Småtroll Hundesenter har vi fokus på tilrettelegging slik at alle får en positiv opplevelse. Dette innebærer at vi deler inn i grupper etter størrelse, lekestil og alder for å finne gode lekekamerater til alle. Så er slipper vi ikke alle sammen samtidig, men jeg lar både store og små valper komme til samme tidspunkt, sånn at de små får sett på de store leke og sett de utenfor inngjerdingen også, og de store får sett på de små. Vi legger opp til at valpene slippes sammen noen minutter før de får trene på litt ro, hver valp får som regel 1-3 lekeøkter iløpet av en torsdag, det kommer veldig an på valpen og hva de takler. 


Vi hilser heller ikke i bånd på valpesosialiseringen. Valpene får kun hilse på hverandre når de er løs innenfor det inngjerda området. Grunnen til dette er at det er lettere for valpene å forstå når de ikke får hilse og når de ikke får hilse, som gjør at det blir lettere når dere skal trene på ro mellom øktene. Dette er også fint iforhold til passeringstrening. Hvis valpene ikke er vandt til å få hilse i bånd, forventer de heller ikke det og passering blir lettere etterhvert som de har skjønt det. Når hunder hilser i bånd skjer det oftere misforståelser og dårlig språk mellom hundene også, siden språket deres blir begrensa av at de er i bånd.

Praktisk info

- Valpesosialisering er hver torsdag kl 18.00

- Påmelding på facebook via innlegg som legges ut hver onsdag. Har du ikke facebook, kan du sende en melding eller mail som påmelding, men foretrekker at påmelding er på facebook, da det er lettere å få informert alle om vi f.eks må dele opp i flere grupper.

- Alle valper er velkomne, men anbefaler at valpen har bodd hos dere en ukes tid eller til den er rolig og trygg hos dere før dere deltar.

- Pris er 150 kr per gang, som betales på vipps. Valpesosialisering er gratis for alle som går på valpekurs her.